Kiadványok

A demencia világa - irodalmi áttekintés szakembereknek

A demencia világa - irodalmi áttekintés szakembereknek

A kiadvány célja, hogy eligazítást, útmutatást adjon az olvasónak a demencia – magyar nyelven megjelent – szakirodalmában.
A kiadvány szerkezete úgy épül fel, hogy az olvasó végigjárhassa azokat a lépcsőfokokat, amik szakmájában a demencia kórkép teljes fel- és megismeréséhez vezetnek.
Ily módon szakmai tudásának elmélyülése munkavégzésének kiteljesedéséhez vezet.
Az egyes témakörök elején mindössze impresszió nyújtása történik, melynek célja az érdeklődés felkeltése az adott művek elolvasása érdekében.
A szakirodalmi jegyzéken túl ismeretterjesztő művek gyűjtése is megvalósult, a demens emberek gondozásával érintett családok, valamint laikus érdeklődők támogatása, orientálása érdekében.
A kiadvány a teljesség igényével készült, de óhatatlanul kimaradt számos fontos mű. A kiadvány készítőjének nem titkolt szándéka interakció kezdeményezése: várja azokat a jelzéseket, melyek a szakirodalom bővítésére tesznek javaslatot. Tervünk egy folyamatosan bővülő, interaktív bibliográfia létrehozása és működtetése.

Letöltés »

A háziorvosok szerepe és lehetőségei az időskori demenciák ellátásában -kutatási jelentés

A háziorvosok szerepe és lehetőségei az időskori demenciák ellátásában -kutatási jelentés

A demencia egy krónikus, progresszív betegség, jelen tudásunk szerint gyógyíthatatlan. A demencia kórképek jelentősége világszerte növekszik. Előfordulása az öregedő társadalmakban a kor előrehaladtával exponenciálisan nő. Prevalenciája 60 éves korban 1%-ra, míg 85 éves korban több, mint 20 %-ra tehető.

Letöltés »

© 2015  Inda Projekt